Sale en leaseback

Uw pand verkopen en terughuren

Wij kopen uw pand en verhuren het weer aan u terug (sale en leaseback). Wij kopen beleggingsvastgoed(woningen, winkelpanden, bedrijfspanden, kantoren en garage-boxen) voor eigen portefeuille en voor een selecte groep beleggers. Ons werkgebied is midden Nederland.

Direct uw pand verkopen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is uw voordeel?

1

Geld vrij maken

Eventuele overwaarde maakt u te gelde en kunt u investeren in uw onderneming. Uw pand (en eventuele hypotheek) staat niet meer op uw balans.

2

Behoud van uw adres

U hoeft niet te verhuizen en kan uw activiteiten in uw huidige pand voortzetten.

3

Geen onderhoudskosten

Door uw pand over te dragen heeft u geen kosten meer aan onderhoud. U hoeft ook niet meer te investeren in het pand. Dit zijn nu zaken voor de nieuwe eigenaar.

Wat is sale en leaseback?

Sale en leaseback is letterlijk vertaald “verkopen en terug huren”. Deze constructie komt voornamelijk voor bij bedrijfspanden, maar in toenemende mate ook bij woningen. De eigenaar wenst zijn pand te verkopen, maar wil gebruik blijven maken van het pand. Door het pand te verkopen en een huurovereenkomst te sluiten met de koper kan de voormalige eigenaar gebruik blijven maken van het vastgoed.

De meest voorkomende reden om dit te doen is het geld vrij maken dat zit opgesloten in het pand. Bedrijven richten zich graag op hun kernactiviteiten en willen liever investeren in hun onderneming dan in een bedrijfspand. Vastgoed is vaak een bijzaak en het eigenaarschap wordt liever uitbesteed.

Bovendien hoeft een huurder zich geen zorgen te maken over onderhoud, want dat is een zaak voor de eigenaar.

Het geeft ook meer flexibiliteit voor het bedrijf, want een huurcontract kan worden opgezegd. Op deze manier kan een bedrijf ook sneller reageren op veranderingen en is de huisvesting geen belemmering voor groei of krimp van het bedrijf.

Sale en leaseback constructies worden om deze redenen steeds vaker toegepast.

“Maak uw geld vrij en blijf gebruik maken van uw vastgoed. Wij helpen en adviseren u graag bij het verkopen en terug huren van uw pand met een sale en leaseback constructie.”

Verkoop direct uw pand