Sale en leaseback. Uw pand verkopen en terughuren

Wij kopen uw pand en verhuren het weer aan u terug (sale en leaseback). Wij kopen beleggingsvastgoed (woningen, winkelpanden, bedrijfspanden, kantoren en garage-boxen) voor eigen portefeuille en voor een selecte groep beleggers. Ons werkgebied is midden Nederland.

 

“Wilt u een bod ontvangen? Lees hier hoe het werkt.”

 

Wat is uw voordeel?

  1. Kapitaal liquide maken. Eventuele overwaarde maakt u te gelde en kunt u aanwenden voor uw bedrijfsactiviteiten. Uw pand (en eventuele hypotheek) staat niet meer op uw balans;
  2. Behoud van uw adres. U hoeft niet te verhuizen en kan uw activiteiten in uw huidige pand voortzetten;
  3. Geen onderhoudskosten. Door uw pand over te dragen heeft u geen kosten meer aan onderhoud. U hoeft ook niet meer te investeren in het pand. Dit zijn nu zaken voor de nieuwe eigenaar.

 

Wilt u meer weten over ons en onze werkwijze lees dan verder.

Snel uw pand verkopen en verhuizen? Lees dan meer over ons snel verkopen aanbod.

 

Wat is sale en leaseback?

 

Sale en leaseback is letterlijk vertaald “verkopen en terug huren”. Deze constructie komt voornamelijk voor binnen bedrijfsmatig vastgoed, maar in toenemende mate ook binnen de woningmarkt. De eigenaar wenst zijn pand te verkopen, maar wil gebruik blijven maken van het pand. Door het pand te verkopen en een huurovereenkomst te sluiten met de koper kan de voormalige eigenaar gebruik blijven maken van het vastgoed.

De meest voorkomende reden om dit te doen is het kapitaal liquide maken dat zit opgesloten in het pand. Bedrijven richten zich graag op hun kernactiviteiten en willen daarvoor hun kapitaal beschikbaar hebben. Vastgoed is vaak een bijzaak en het eigenaarschap wordt liever uitbesteed.

Bovendien hoeft een huurder zich geen zorgen te maken over onderhoud, want dat is een zaak voor de eigenaar.

Het geeft ook meer flexibiliteit voor het bedrijf, want een huurcontract kan worden opgezegd. Op deze manier kan een bedrijf ook sneller reageren op veranderingen en is de huisvesting geen belemmering voor groei of krimp van het bedrijf.

Sale en leaseback constructies worden om deze redenen steeds vaker toegepast.