Nederlandse vastgoedmarkt blijft aantrekkelijk

De Nederlandse vastgoedmarkt blijft een aantrekkelijke mix bieden van relatief hoge aanvangsrendementen, liquiditeit en solide economische vooruitzichten. Dat stelt Deutsche Asset Management (Deutsche AM) in zijn halfjaarlijkse vooruitblik op de Europese vastgoedmarkt.
De vermogensbeheerder houdt deze markt dan ook op ‘overweight’ ofwel ‘kopen’. Binnen Nederland kunnen beleggers zich het beste concentreren op een aantal specifieke kantoormarkten in Amsterdam. Deze profiteren van de voortgaande consolidatie, terwijl minder centraal gelegen locaties achterblijven.

Naast Nederland verwacht Deutsche AM potentieel de aantrekkelijkste rendementen in Spanje en de zeven grote steden in Duitsland. Vastgoed op de meest gunstige locaties biedt sowieso relatief hoge inkomsten, zeker nu de yields op staatsobligaties scherp dalen.

Ook Duitsland blijft staan op ‘overweight’; niet alleen omdat de economie sterk blijft, maar ook omdat de vraag naar kantoren groot blijft. De lage rendementen van andere beleggingssegmenten en de focus op Duitsland als ‘veilige haven’ maakt wel dat de rendementen van A-locaties in 2017 verder zullen afnemen.

De Europese economie ontwikkelde zich over het algemeen positief in de eerste helft van 2016, en alhoewel de Brexit-uitslag een impact zal hebben op de korte termijn, zal de vraag hierdoor slechts beperkt afnemen.

In het Verenigd Koninkrijk (VK) is er een overgangssituatie. De huidige daling van de vastgoedprijzen zal waarschijnlijk door blijven gaan in 2017, verwacht Deutsche AM Toch zijn er nog steeds veel factoren die ervoor zorgen dat het VK een aantrekkelijke markt is. ‘We verwachten daarom dat er aantrekkelijke mogelijkheden ontstaan in het komende jaar.’

Bron: vastgoedmarkt.nl